Basiscursus Parochiebestuur 2019

30 augustus 2019

Het Sint Franciscuscentrum, het vormingscentrum van Bisdom Breda, start op maandag 7 oktober 2019 met de Basiscursus Parochiebestuur in het Centrum Bovendonk te Hoeven. De cursus omvat vijf avonden en biedt in compacte vorm inzicht in de basiselementen van het besturen van een parochie.

De cursus is vooral bedoeld voor parochiebestuurders die onlangs benoemd zijn. De cursus is ook interessant voor bestuurders die al langer in functie zijn en die de cursus nog niet eerder of al langer geleden volgden.

Onder meer de volgende thema’s komen aan de orde:
• Waar gaat het om in een parochie, wat wordt er van de parochie verwacht, welke mogelijkheden zijn er voor parochievernieuwing?
• Wat is de positie, de functie en de taak van een parochiebestuurder?
• Wat houdt besturen van een parochie in en hoe ontwikkel je goed leiderschap?
• Met wie heb je als parochiebestuurder te maken en hoe geef je vorm aan die relatie?
• Vanuit welke spiritualiteit oefent een parochiebestuurder haar/zijn taak uit?

Eigen vragen en ervaringen
Er is ruimte om in te gaan op eigen vragen en ervaringen van de cursisten. Tijdens de vijfde avond zijn de cursisten te gast in het bisdomkantoor in Breda. Deze avond is er een ontmoeting met de bisschop, de staf van het bisdom en de diensten van het bisdom.

Praktisch
Cursusdata zijn: maandagen 7, 14 en 28 oktober en 11 november, van 19.15 uur tot 21.30 uur in Centrum Bovendonk, Hofstraat 8 te Hoeven, en maandag 25 november van 18.00 uur tot 21.30 uur (inclusief een broodmaaltijd): afsluitende bijeenkomst in het bisdomkantoor te Breda. De kosten voor de cursus worden gedragen door het bisdom.

 

Andere berichten