Barmhartigheid doen en barmhartigheid ondervinden (Bisdommagazine)

28 september 2015

Op zaterdag 26 september viel het Bisdommagazine over barmhartigheid op de mat bij abonnees. Het kan nu ook worden gedownload op deze website. Het Magazine werd gemaakt ter voorbereiding op het heilig Jaar van Barmhartigheid.

Het Bisdommagazine werkt de thema’s ‘barmhartigheid doen’ en ‘barmhartigheid ondervinden’ uit in verdiepende teksten, praktijkverhalen en interviews.

Omdat barmhartigheid doen en ondervinden twee kanten van dezelfde medaille zijn kan het blad worden omgedraaid, en van beide kanten worden gelezen.

De samenhang tussen barmhartigheid doen en ondervinden is wezenlijk. Paus Franciscus: “‘Zalig de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ondervinden’ (Mat. 5, 7). [Dit] is de zaligspreking waardoor wij ons met een bijzondere inzet moeten laten inspireren in dit Heilig Jaar” (‘Misericordiae vultus’, nr. 9). Deze woorden zijn overigens ook het thema van de Wereldjongerendagen in Polen 2016.

In het Bisdommagazine is een speciaal middenkatern opgenomen over het heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit kan apart worden gedownload.

Download het Bisdommagazine over barmhartigheid.
 

Download het katern.

Andere berichten