Annemiek Waij: 25 jaar inzet in het Bisdom Breda

16 mei 2017

Afgelopen vrijdag vierde Annemiek Waij dat ze 25 jaar werkzaam is als pastoraal werkster voor het Bisdom Breda. “Het was een feest van ontmoeting in de kathedraal en in het bisdomkantoor,” vertelt ze na afloop. “Graag wil ik alle pastorale beroepskrachten, besturen en vrijwilligers en zeker ook de mensen van het bisdomkantoor bedanken voor dit prachtige samenzijn, de mooie woorden, vele kaarten en e-mails.”

“Het was bijzonder om in de woorden die werden uitgesproken terug te horen wat er in de afgelopen 25 jaar van betekenis is geweest,” vertelt Annemiek. Om eraan toe te voegen: “Ik hoop dat we in deze goede geest samen kunnen blijven bouwen aan het pastoraat in ons bisdom.”

Hoofdspreker tijdens de bijeenkomst was emeritus vicaris-generaal Vincent Schoenmakers. Hij sprak over drie ‘decors’ vanuit de werkzaamheden van Annemiek voor het arbeidspastoraat (1992-1999),  als dekenaal coördinator voor dekenaat de Baronie en later als stafmedewerker voor het vicariaat Breda, en als benoemingenfunctionaris parochiepastoraat (sinds 2010).

Annemiek zelf blikte in een korte toespraak terug op de 25 jaar. Daarna werd ze toegesproken door vicaris Paul Verbeek, die haar prees als collega.

Van de collega’s van het bisdomkantoor ontving Annemiek een icoon ‘Moeder Gods van het Teken’. Bisschop Liesen zegende deze icoon. De icoon werd geschilderd door zuster Irene van de Benedictinessen in Oosterhout.

Annemiek Waij. (Foto: Frank van der Linden)

 

Andere berichten