Afsluiting studiejaar Bovendonk met een heilige Christoffel

27 juni 2018

Op het hoogfeest van de geboorte van Johannes de Doper (zondag 24 juni 2018) besloot de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk te Hoeven het studiejaar 2017-2018. De bijeenkomst begon met een eucharistieviering in de kapel van Centrum Bovendonk.

Bisschop Liesen was hoofdcelebrant en verzorgde de homilie, waarin hij stil stond bij de persoon van Johannes de Doper. De bisschop gaf aan dat Johannes de Doper laat zien hoe wij, gewone mensen, kunnen doorverwijzen naar Jezus Christus.

Rector Schnell blikte in het officiële gedeelte terug op het afgelopen jaar. De opleiding neemt afscheid van vier studenten: Remco Hoogma (priesterkandidaat voor het bisdom Groningen-Leeuwarden), Henk van Zoelen (diakenkandidaat voor het bisdom Rotterdam), Steef Lokken (diakenkandidaat voor het bisdom Rotterdam) en Anton Janssen (diakenkandidaat voor het bisdom Breda. De opleiding draagt al deze mensen met een positief advies voor de wijding voor.

Rector Schnell bood hun een beeldje van de heilige Christoffel aan, de patroon van de reizigers. Dit omdat ze letterlijk veel zullen moeten reizen. De toekomstige ambtsdragers zullen ook figuurlijk afstanden moeten afleggen om Jezus Christus bij de mensen te brengen. Dit is de bestaansreden van de Kerk. De studenten mogen dit doen in het besef dat de Heer met hen mee trekt.

(Foto: Bovendonk)

 

Andere berichten