21-22 januari: ‘Zondag van het Woord van God’

16 januari 2023

De Katholieke Kerk viert in het weekend 21-22 januari, op de derde zondag van de Tijd door het Jaar, de Zondag van het Woord van God. In 2020 werd deze zondag voor het eerst gevierd, op initiatief van paus Franciscus, om een speciale dag in het jaar te hebben die is gewijd aan de viering, de overweging en de verspreiding van Gods Woord.

In Nederland geeft de Katholieke Bijbelstichting (KBS) de Bijbel uit en bevordert ook de overweging van het Woord van God. Op rkbijbel.nl is de volledige Bijbel te vinden in de katholieke Willibrordvertaling van 1975. Wie een tekst wil opzoeken, kan deze er gemakkelijk vinden.

Dagelijks Woord
De homepage van rkbijbel.nl geeft elke dag een Bijbeltekst om biddend te overwegen en een kort gebed om mee af te sluiten. In de gedrukte uitgave “Dagelijks Woord” zijn deze Schriftteksten en gebeden ook opgenomen en bovendien per dag voorzien van een overweging. De uitgaven van de KBS kunnen in de webwinkel worden besteld. Wie graag gebruikmaakt van rkbijbel.nl kan de KBS steunen via een gift aan de Stichting Vrienden van de Bijbel NL32 INGB 0001 6606 66. Vriend worden van de KBS kan ook via de steunstichting Vrienden van de Bijbel. Mail daarvoor naar info@rkbijbel.nl

Videoreeks: “Sunday Seminar Series”
Ter gelegenheid van de zondag van het Woord van God, publiceert de bisschoppenconferentie in de Verenigde Staten vanaf 22 januari 2023 een vijftal video’s over de Heilige Schrift en het leven in de Kerk. In deze reeks, getiteld “Sunday Seminar Series”, komen enkele van de meest gerenommeerde bijbelgeleerden uit de Verenigde Staten aan het woord. De kijkers worden geprikkeld om op een aantal vragen te reflecteren en krijgen suggesties voor verdere verdieping.

Lees ook: Katholieke Bijbelstichting publiceert nieuwe uitgave Dagelijks Woord.

 

Andere berichten