150.000 gebedskaartjes in Nederland verspreid

10 december 2015

De Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft in de aanloop naar het Heilig Jaar van de Barmhartigheid een gebedskaartje uitgebracht. Het prentje is in een oplage van 150.000 stuks verspreid onder de parochies in de zeven bisdommen.

In Nederland start het Heilig Jaar op 13 december, wanneer in elk van de zeven bisdommen één of meer Heilige Deuren worden geopend. De officiële start van het Heilig Jaar was op 8 december, toen paus Franciscus de Heilige Deur van de Sint Pieter te Rome opende.

Mgr. Woorts, voorzitter van de landelijke Commissie Heilig Jaar van de Barmhartigheid, overhandigde kardinaal Eijk (voorzitter van de Bisschoppenconferentie) een exemplaar van het gebedskaartje tijdens de decembervergadering van de bisschoppen. De aanwezige bisschoppen baden vervolgens het op de binnenzijde afgedrukte gebed dat paus Franciscus heeft geschreven bij gelegenheid van dit Heilig Jaar.

Op de voorzijde van het kaartje is een detail van het schilderij ‘De terugkeer van de verloren zoon’ van Rembrandt van Rijn afgedrukt. De afbeelding verwijst naar de gelijkenis van Jezus in het Evangelie van Lucas over de terugkeer van de verloren zoon (Luc. 15, 11-32). De vader ontvangt zijn kind – door de zonde van hem afgedwaald – weer met open armen in zijn huis. Deze afbeelding van Rembrandt van Rijn is ook te zien op speciale banieren die in het kader van dit Heilig Jaar zijn gemaakt.

(Bron: www.heiligjaarvandebarmhartigheid.nl)

Andere berichten