Katholieke Jongerendag (KJD)

4 november 2023

Als jongere is het soms lastig om je ergens echt thuis te voelen. Je vrienden wonen verspreid door het hele land, je woont in de grote stad, maar ook in het dorp van je ouders heb je nog een bed staan. Je gaat wel eens hier, dan weer daar naar de kerk, maar een echte gemeenschap lijkt te missen. Herkenbaar? Je bent niet de enige! God roept ons iedere dag opnieuw om bij Hem thuis te komen en voor Hem te kiezen. Hij staat op de uitkijk om ons welkom te heten. Aan jou de keus of je deze uitnodiging aanneemt. Wil je met Hem optrekken?

Lees ook over de busreis vanuit het bisdom Breda naar de KJD

Welkom Thuis
Met het thema Welkom Thuis, willen wij alle jongeren in Nederland bemoedigen om van hun kerk een thuis te maken. We mogen thuiskomen bij God, maar ook bij elkaar! We mogen een plaatselijke gemeenschap opbouwen binnen de wereldkerk. Een plek waar jij en andere jongeren zich thuis voelen.

Misschien ga je naar de wereldjongerendagen in Portugal en zal je zien hoe levend en groot onze kerk is. Misschien heb je deze kans niet. Maar niet alleen op een gave reis in het buitenland, juist ook hier in Nederland hoopt God een blijvende, opbouwende relatie met jou aan te gaan!

Katholieke Jongerendag 2023
Op zaterdag 4 november zullen we daarom met katholieke jongeren uit het hele land samenkomen om ons geloof te vieren! Zien we jou daar ook? Deze dag bestaat uit een afwisselend programma. Samen zullen we de heilige mis vieren, en God prijzen door aanbidding en muziek. We luisteren naar nationale en internationale sprekers, Paul Graas en Bernadette Lang. Er zijn verschillende workshops en gedurende de hele dag zal er mogelijkheid zijn voor gebed, stilte en persoonlijke momenten met God. De dag sluiten we afmet een gave artiest! Natuurlijk is er ook ruimte voor ontmoeting en ontspanning.

  • Datum: 4 november 2023
  • Locatie: De Grote Pekken 11, 3901 JB Veenendaal. 10 minuten lopen van het station.
  • Vervoer: De locatie bevindt zich 10 min. lopen van centraal station Veenendaal, daarnaast zullen er vanuit verschillende bisdommen en organisaties busreizen geregeld worden.
    deelnemers: Jongeren tussen 16-30 jaar. 12-15 jaar zijn welkom in een groep met begeleiding.
  • Meehelpen? Meld je aan als vrijwilliger!
    Ticketverkoop
  • Via deze website kan jij je ticket bemachtigen. Neem je vrienden mee en krijg korting!

Standaard ticket: €15,-
Groepsoptie 1: 4 tickets voor €50,-
Groepsoptie 2: 10 tickets voor €100,-

Tickets
De standaardtickets zijn beschikbaar voor tieners en jongeren met de geboortejaren tussen 1990 en 2008. Tieners die jonger zijn, geboortejaren 2009-2011, kunnen alleen een ticket krijgen binnen een groepsoptie, waarbij geldt dat er per 4 tieners 1 begeleider mee moet komen. Volwassenen die voor 1990 geboren zijn kunnen enkel deelnemen als begeleider van jongere tieners of als vrijwilliger. Het programma is ingericht op 16-30 jarigen.

Meer informatie
Heb je vragen of wil je flyers ontvangen voor jouw parochie, organisatie of jongerengroep? Stuur een mail naar katholiekejongerendag@gmail.com