Contactpersonen ‘Synodale Kerk’ stellen zich voor

8 oktober 2021

Marita Fennema en Jaap Klok zijn de contactpersonen in de consultatieronde die het bisdom Breda houdt in voorbereiding op de bisschoppensynode in 2023. Tot het einde van 2021 zullen er in het bisdom Breda geloofsgesprekken worden gehouden in de twee vicariaten. Jaap behartigt de contacten in het vicariaat Middelburg, Marita is contactpersoon in het vicariaat Breda.

Beiden hebben de taak op zich genomen om onder meer de geloofsgesprekken voor te bereiden en een eindrapportage te schrijven. De consultatie is bedoeld om een representatieve weergave te leveren van wat er leeft in de parochies én daarbuiten.

In een video stellen Jaap Klok en Marita Fennema zich voor en lichten zij al een tipje van de sluier over hun werkzaamheden. Marita: “Wij gaan proberen om de parochies en andere gremia in het bisdom te benaderen en informatie te geven, zodat zij ter plaatse aan de slag kunnen gaan en gesprekken kunnen houden over wat hen beweegt en inspireert. Wat betekent de synodale Kerk en wat heb je nodig voor je eigen geloof? En hoe gaat de Kerk er in de toekomst uitzien?” Ook Jaap vertelt vanuit zijn gelovige motivatie. “Ik vind het fijn om te doen en te merken dat het bottom-up is opgezet. We zijn gevraagd om te horen wat er leeft, wat mensen inspireert en wat ze gaande houdt in de Kerk van vandaag.”

  • Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom de synode Kerk via deze bisdompagina;
  • Bid het gebed mee dat in de loop van eeuwen gebeden is bij grote kerkelijke bijeenkomsten en synodes;
  • In de loop van volgende verschijnt er een special van de Bisdom Nieuwsbrief in het kader van de synodale Kerk.

 

Andere berichten