Tiener- en jongerenweekend Liefde en Seksualiteit

22 september 2023

Speciaal voor tieners en jongeren van 12 tot 30 jaar wordt er een tiener- en jongerenweekend Liefde & Seksualiteit georganiseerd van 22-24 september 2023.

Kapelaan Luc Simons begint met een korte uitleg vanuit de Theologie van het Lichaam. Paus Johannes Paulus II is de auteur daarvan en hij legt uit wat onze diepste roeping is als mens. Als we die denklijn begrijpen, dan snappen we ook veel beter wat ons geluk dient en wat niet.

Dan getuigen echtparen over hun eigen onderscheiding en weg naar het huwelijk. Er wordt ingegaan op vragen zoals: ‘Hoe weet ik of hij of zij ‘de ware’ voor mij is?’, ‘Waarom wachten met seks tot het huwelijk?’ en ‘Is het eigenlijk wel mogelijk om gelukkig getrouwd te zijn tot de dood ons scheidt?’

Voor tieners is er (deels) een apart programma dat ingaat op vaardigheden en de invloed van groepsdruk. Als je gekozen hebt, hoe blijf je daar dan voor ‘staan’ ook als anderen wat anders willen?

Luc Simons is priester van het bisdom Roermond, hij heeft de Theologie van het Lichaam uitgebreid bestudeerd.

Naast het inhoudelijk programma nemen we tijdens het weekend ook de tijd voor gebed en gezelligheid! Het weekend kost 65 euro p.p. inclusief twee hotelkamerovernachtingen en alle maaltijden. Dit bedrag graag voor het weekend overmaken naar: Bisdom Breda, NL 91 RABO 0158 7840 22 o.v.v. Tiener- en jongerenweekend 2023.

Praktisch

  • Wat: tiener- en jongerenweekend Liefde & Seksualiteit
  • Wanneer: 22-24 september 2023 (vrijdag vanaf 18:00 uur tot zondag 14:00 uur)
  • Waar: Centrum Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven
  • Aanmelding en info: via onderstaande formulier

Jongerenweekend Liefde & Seksualiteit 2023

Ga je meerdere personen opgeven, dan hier de naam van de contactpersoon.
Vanuit welke plaats kom jij / komen jullie?
Geef je meerdere personen op? Vul hier dan de voor- en achternamen in, inclusief leeftijd (op de eerste dag van de activiteit).
Bevestiging deelname(Vereist)
Deelname aan het weekend is niet kosteloos. Met het invullen van dit formulier ga je akkoord met betaling van € 65,00 per deelnemer. Dit bedrag is inclusief twee hotelkamerovernachtingen en alle maaltijden. Het totaalbedrag kan worden overgemaakt op IBAN NL91 RABO 0158 7840 22, t.n.v. Bisdom Breda, o.v.v. Tiener- en jongerenweekend 2023. De contactpersonen krijgen aansluitend nog bericht.