Weekend Liefde & Seksualiteit 2024

26 juli 2024 om 18:00 uur tot 28 juli 2024 om 15:00 uur

Voor tieners (12-17) en jongeren (18-30).

We geloven dat God ons geluk wil en vanaf het allereerste begin een plan had voor de liefdesrelatie van man en vrouw. De Kerk helpt ons om dat te begrijpen en te leven en de Heilige Paus Johannes Paulus II heeft dat verhelderd in de ‘Theologie van het Lichaam’.

Luc Simons is priester van het bisdom Roermond. Hij heeft de Theologie van het Lichaam uitgebreid bestudeerd en helpt ons om hierin inzicht te krijgen. Dit helpt ons om in te zien wat ons gelukkig maakt als mens en wat niet.

Aansluitend kijken we naar de concrete realiteit van relaties. Zo getuigen echtparen over hun eigen onderscheiding en weg naar het huwelijk.  Er wordt ingegaan op vragen zoals: ‘Hoe weet ik of hij of zij ‘de ware’ is?’, ‘Waarom wachten met seks tot het huwelijk?’ en ‘Is het eigenlijk wel mogelijk om gelukkig getrouwd te zijn tot de dood ons scheidt?’

Voor tieners is er (deels) een apart programma dat ingaat op vaardigheden en de invloed van groepsdruk. Als je gekozen hebt, hoe blijf je daar dan voor ‘staan’ ook als anderen wat anders willen?

Naast het inhoudelijk programma nemen we tijdens het weekend ook de tijd voor gebed en gezelligheid!

  • Het weekend kost 65 euro p.p. inclusief twee hotelkamerovernachtingen en alle maaltijden.
  • Dit bedrag graag voor het weekend overmaken naar: Bisdom Breda, NL 91 RABO 0158 7840 22 o.v.v. Tiener- en jongerenweekend 2024.
  • Je vrienden uitnodigen om ook te komen? Download hier de flyer.

Aanmelden voor deze activiteit