Vacature: beleidsmedewerker Jongeren en Catechese voor Jong Katholiek

17 oktober 2023

De jongerenorganisatie van de Rooms-Katholieke Kerk, Jong Katholiek, zoekt een nieuwe beleidsmedewerker die zich richt op jongeren en catechese. De doelgroep van Jong Katholiek zijn jongeren tussen de 16 en 30 jaar. De nieuwe beleidsmedewerker Jongeren en Catechese wordt gevraagd zich in te zetten voor verbinding en ondersteuning van de vele initiatieven van Jong Katholiek en bovendien een coördinerende rol voor de landelijke activiteiten te vervullen.

Vanuit Jong Katholiek worden verschillende landelijke activiteiten voor katholieke jongeren gecoördineerd, zoals WJD@Home en de Katholieke Jongerendag. Tijdens de Wereldjongerendagen 2023 heeft Jong Katholiek het Nederlandse programma tijdens de catechese-ochtenden verzorgd. Jong Katholiek zorgt in het Officium Iuventutis voor afstemming en verbinding tussen de jongerenwerkers in de bisdommen en contact met de Nieuwe Bewegingen. Aansluiten bij wat (katholieke) jongeren bezighoudt, is het uitgangspunt voor Jong Katholiek. Ook als het gaat om vorming en de inhoud van het katholieke geloof. In het werkveld wordt daarom nu ingezet op nieuwe vormen van catechese, naast de bestaande, meer traditionele vormen van catechese rondom de sacramenten.

Het gaat om een zelfstandige, uitdagende functie in een klein enthousiast team van betrokken collega’s binnen het Secretariaat van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap (SRKK) in Baarn. Er wordt deels gewerkt vanuit kantoor en vanuit huis. De arbeidsovereenkomst is voor 24 uur per week, in eerste instantie voor de duur van een jaar met de intentie om deze daarna om te zetten naar onbepaalde tijd.

Solliciteren kan voor 1 november 2023 per mail naar sollicitatie@rkk.nl ter attentie van Anneke van der Kamp, secretaris-generaal. Een gesprek met de bisschop-referent, mgr. Mutsaerts, maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Foto: Ramon Mangold, WJD 2023

Andere berichten