Dit weekend: 24 uur voor de Heer

16 maart 2023

Met de titel ‘Geef vrede Heer’ vindt van vrijdag 17 maart op zaterdag 18 maart 2023 het initiatief ‘24 Uur voor de Heer’ plaats in het bisdom Breda. Het gebedsinitiatief valt midden in de Veertigdagentijd. Gelovigen zijn welkom om naar een van de twaalf plekken te komen voor eucharistische aanbidding en kunnen desgewenst het sacrament van boete en verzoening ontvangen.

De twaalf locaties die meedoen met ‘24 Uur voor de Heer’ wisselen elkaar af. De startviering vindt plaats in de kapel van de H. Marie Adolphine in Ossendrecht. In de H. Trudokerk te Zundert wordt ‘24 Uur voor de Heer’ afgesloten. Het bisdom heeft een gebedskaartje samengesteld waarmee iedereen kan meebidden, ook als het niet mogelijk is om een kerk in de buurt te bezoeken.

Stuur foto’s in!
Elk jaar doen er meer parochies in het bisdom mee. Op de themapagina van 24 Uur voor de Heer wordt een fotopagina bijgehouden waar ingezonden foto’s worden verzameld. (Insturen kan via secretariaat@bisdombreda.nl)

Met 24 Uur voor de Heer geven parochies en congregaties gehoor aan de oproep van paus Franciscus om op de vrijdag en zaterdag voorafgaand aan de vierde zondag in de Veertigdagentijd de gelovigen aan te moedigen het sacrament van boete en verzoening te ontvangen in een context van eucharistische aanbidding. “Het initiatief moet in de bisdommen worden bevorderd,” benadrukt paus Franciscus in de bul Misericordiae vultus (17). “Zeer veel mensen naderen opnieuw het sacrament van de verzoening en onder hen veel jongeren, die in deze ervaring vaak de weg weer vinden om terug te keren tot de Heer, om een ogenblik van intens gebed te beleven en de zin van het eigen leven opnieuw te ontdekken.”

Andere berichten